zondag 1 december 2013

TexMex tostada met 7 lagen



Dit is wel zo vreselijke lekker. Valt bij ons onder de rubriek: troostvoer, met de gesmolten kazen, de zure room, de romige avocado en de frisse salsa. Wel machtig en calorie-rijk, maar ach, je eet het dan ook niet wekelijks, toch?

3-4 rijpe tomaten
1 ui
1 el jalapeñopepers
1 teentje knoflook
1 el korianderzaad
sap van 1 limoen
4 maistortilla's
1 bol mozarella
1 blik refried beans
geraspte cheddar kaas
bekertje zure room
1 avocado
korianderblad

Verwarm de oven voor tot 150º C.

Snij de tomaten in stukjes, snipper de ui, hak de knoflook fijn. Snij evt. de jalapeño wat kleiner. Rooster het korianderzaad tot deze begint te geuren.
Hussel alles door elkaar, en voeg limoensap, zout en peper naar smaak toe. (ik had nog een restant salsa uit een pot, die ik erbij voegde).

Rasp de mozzarella (of snij deze in kleine stukjes).

Leg op een bakpapier bekleedde bakplaat 2 tortilla's. Verdeel de mozzarella erover en dek af met de tweede tortilla.
Verdeel de refried beans over de tortilla's en bestrooi met de geraspte cheddar.
Bak in de oven tot de bonen warm zijn en de kaas gesmolten is.

Snij ondertussen de avocado in blokjes. Hak het korianderblad grof. Roer de zure room los.

Wanneer de tortilla's warm zijn, verdeel dan het tomatenmengsel erover, vervolgens de avocado, de zure room en het korianderblad.

Dien onmiddellijk op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten