vrijdag 27 december 2013

Curry van rode linzen, kikkererwten en quinoa


Een fijne curry, tjokvol vezels en proteïnen. Lekker pittig en romig van smaak. Quinoa is geen Indiaas ingrediënt, maar de smaken zijn dat wel. Mmmhmmmm

Voor 3-4 personen

1 el olie
1 ui, gehakt
⅓ winterwortel, gehakt
2 stengels bleekselderij, gehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1½ cm gember, geraspt (ca 1 el)
1 el kerriepoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
250 gr rode linzen
250 gr quinoa
750 ml groentebouillon
1 blik gehakte tomaten
1 el sambel oelek (of naar smaak)
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
zout
peper
vers korianderblad, fijngehakt
Turkse of Griekse yoghurt

Verhit de olie in een flinke soeppan. Fruit hierin de ui, wortels en bleekselderij tot ze zacht zijn, zo'n 10-15 minuten.

Voeg knoflook, gember, kerriepoeder, korianderpoeder en komijnpoeder toe en bak een minuut mee.

Doe de linzen, bouillon, tomaten en de sambal erbij. Goed om roerenen 10-15 min zachtjes laten sudderen.

Roer tot slot de kikkererwten en quinoa door de soep en laat nog ca 9 -10 minuten sudderen.
Proef op zout en peper.

Schep in borden en garneer met een dot yoghurt en koriander.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten