Een echt herfstige salade, qua looks en smaak. Maar ook met dit zachte winterweer erg lekker!
Dien op met een stuk lekker knapperig (stok)brood.
1 blik borlottibonen, uitgelekt en afgespoeld
400 gram gemengde paddestoelen (ik gebruikte cantharellen en oesterzwammen)
4 el olijfolie
peper
zout
4 tenen knoflook, gehakt
2-3 el verse oregano (of marjoraan), gehakt
scheutje cognac (optioneel, maar wel lekker)
2,5 dl room (ik gebruikte Finesse Light)
zakje rucola
Verwarm de olie in een stevige koekenpan op hoog vuur.
Snijd of scheur de paddestoelen in wat grote stukken en bak deze 7-9 minuten zonder te schudden. Schud pas daarna om.
Fruit de knoflook en oregano even mee en blus af met een scheut cognac (steek aan, indien je een wat rokerige smaak wilt).
Schep de bonen erdoor en schenk de room erbij. Kruid met zout en peper naar smaak en laat het geheel nog 10 minuten heel zachtjes sudderen.
Verdeel de rucola over 2 borden en schep de bonen-paddestoelenmengsel erop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten