woensdag 4 december 2013

Bloemkoolsoep met Marokkaanse kruiden en amandelen


Een soep met bijzondere smaken: pittig door de harissa, met een hint van koriander, komijn, kaneel en geroosterde amandel.
Serveer met naan.

1 grote bloemkool
2 el olie
½ tl kaneel
½ tl komijnpoeder
½ tl korianderpoeder
2 el harissa-pasta (uit een tube: Le Phare du Cap Bon (Tunesiƫ) vind ik het lekkerst)
1 liter hete vegetarische bouillon
50gr geroosterde amandelsnippers, plus nog enkele eetlepels voor de garnering.

Snij de bloemkool in kleine roosjes.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de kruiden en de harissa een minuutje tot ze beginnen te geuren.

Voeg de bloemkool, de bouillon en de amandelsnippers toe. Kook met de deksel op de pan tot de bloemkool gaar is, zo'n 20 minuten.

Pureer met de staafmixer en schep in soepkommen.
Garneer met wat extra harissa en geroosterde amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten