dinsdag 5 november 2013

Kikkererwten curry


Chickpea curry


Een snelle en makkelijke curry, die ook nog eens heerlijk smaakt.
Serveer met rijst of een geroosterd pitta-broodje / naan


1 el olie
1 ui
1 teentje knoflook
¼ tl zout
1 tl komijnpoeder 
½ tl korianderpoeder
½ tl koenjit (geelwortel)
½ tl chilipoeder
1 blik tomaten
1 blik kikkererwten
ca 5 cm verse gember (of 2 tl gemberpoeder)
½ tl garam masala
korianderblad ter garnering (eventueel)

Hak de ui en het teentje knoflook. Rasp de gember. Snijd de tomaten in grove stukken.
Spoel de kikkererwten goed af, tot al het 'schuim' verdwenen is (dit voorkomt gasvorming ;) )

Verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak de ui tot deze begint te bruinen, voeg dan de knoflook toe en bak nog ca 1 minuut mee.

Doe dan zout, komijn, koriander, koenjit en chilipoeder erbij. Bak al roerend een 1 minuutje tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg dan de tomaten en hun sap toe. Laat een paar minuten stoven.

Doe dan de kikkererwten erbij, roer goed en laat met deksel op de pan zo'n 5 minuten zachtjes stoven totdat het gerecht heet is. Voeg wat water toe indien nodig.

Prak een paar kikkererwten fijn zodat de saus iets gebonden wordt. Roer de gember en de garam masala erdoor en laat nog een minuutje koken.
Garneer evt met vers korianderblad

Dien op met shoarmabroodjes of basmatirijst.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten