Weinig werk, smakelijk resultaat: daar hou ik van ;D
SPINAZIEBALLETJES
1 pak diepvries gehakte spinazie, ontdooid
1 blik kikkererwten, goed afgespoeld
1 grote ui, grof gehakt
2 oude boterhammen, verkruimeld
3 grote eieren
2 tenen knoflook, grof gehakt
50 gr boter, gesmolten
150 gr geraspte oude kaas (of geitenkaas, of iedere andere kaas die je lekker vindt)
Knijp de spinazie zoveel mogelijk uit en doe ze in een keukenmachine. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix tot een grove puree.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Verdeel het mengsel in kleine balletjes en leg deze op de bakplaat. Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Maak ondertussen de tomatensaus klaar (of neem een pot van goede kwaliteit)
TOMATENSAUS
2 blikken tomaten
4 teentjes knoflook
2 el suiker
½ tl gedroogde oregano
50 ml olijfolie
vers basilicumblad
zout en peper
Doe de tomaten in een koekenpan, voeg zout, peper, oregano en suiker toe. Kook zo'n 15 minuten en prak dan fijn (met aardappelstamper of vork).
Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Laat de saus een uurtje zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft.
Voeg dan de olijfolie en gescheurde basilicum toe en laat nog een half uurtje pruttelen.
SPINAZIEBALLETJES
Verhit de oven tot 175 graden
Bak de spinazieballetjes in 15-20 minuten gaar.
Serveer met de tomatensaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten