dinsdag 12 november 2013

Noord Afrikaanse kikkererwten

Foto: Food.com


Op zich ben ik niet zo van fruit in warm eten, maar ik wilde eens iets heel anders met kikkererwten. En met een geweldig resultaat, echt voor herhaling. Zeker voor koude winteravonden een zeer smakelijk eenpansgerecht!

1 kleine ui
1 teentje knoflook
ca 2,5 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
2 el rode wijn (evt milde rodewijnazijn)
1 tl komijnpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl gedroogde chilivlokken (of naar smaak)
50 ml water
zout
ca 500 gr zoete aardappel
7-8 gedroogde abrikozen
klein handje rozijnen
blik kikkererwten
2 el citroensap
geschaafde amandelen

Halveer en snij de ui in dunne plakken, hak de knoflook en het stukje gember fijn.
Snij de aardappel in hapklare stukjes en de abrikozen in vieren.
Spoel de kikkererwten tot al het 'schuim' verdwenen is.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan; zet apart

Vermeng in een braadpan de ui, knoflook, gember en rode wijn. Doe de deksel op de pan en laat ze ca 5 minuten op laag vuur zacht worden. 

Voeg dan komijnpoeder, kaneel, paprika en chilivlokken toe en bak ze nog 1 minuutje mee tot ze beginnen te geuren.

Doe het water, zout, zoete aardappel en abrikozen erbij. Meng goed en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan zachtjes bijna gaar sudderen - ca. 15 minuten.

Doe dan de kikkererwten, rozijn en citroensap erbij en laat nog 5 minuten meekoken tot alles goed heet is. Regelmatig roeren!

Garneer met de geroosterde amandelen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten