vrijdag 8 november 2013

Tostada met cantharellen en salsa



Normaliter associeer je cantharellen met pasta, risotto of omeletten. Maar paddestoelen worden over de hele wereld gegeten, waarbij de uitdaging ligt in de overige ingrediënten: niet overheersen maar de milde smaak van de paddestoelen ondersteunen.

20 kleine of 10 grote cantharellen
zout
komijnpoeder
2 maistortilla's
½ blik refried beans (bv Casa Fiesta)
2 rijpe tomaten
4 radijsjes
1 jalapeno-peper (of een groene chilipeper)
1 kleine ui
vers korianderblad

In koekenpan laagje olie op hoog vuur verhitten, één tortilla ca 10 seconden aan beide kanten bakken. Even boven de pan uit laten lekken en op een bord leggen. Herhalen met de tweede tortilla. In oven op de laagste stand warm houden. 

Olie op ca 1 el na uit de pan gieten.
Grote cantharellen evt doormidden scheuren, in de hete koekenpan doen en 5 minuten bakken ZONDER omschudden. Dan zout en komijnpoeder erbij, even omschudden tot al het vocht verdampt is.

In een tweede koekenpan de refried beans zachtjes verwarmen.

Ondertussen de tomaten in vieren snijden, de zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. De radijsjes in 6 partjes snijden, de ui, jalapeno-peper en korianderblad fijn hakken.

Verdeel de refried beans over de tostada's. Voeg daarna de cantharellen, tomaten en radijsjes toe.
Garneer met de fijngehakte peper, ui en korianderblad. 

Dien onmiddellijk op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten