Quinoa, een zaad dat al bij de Azteken op het menu stond, is een uitstekend product voor vegetariërs aangezien het álle benodigde aminozuren bevat.
Deze salade is heerlijk verfrissend. Je kunt hem eerder klaar maken - dan kunnen de smaken lekker intrekken - en de mango en cashewnoten vlak voor het opdienen toevoegen.
175 gr quinoa (rood of wit)
150 gr sugarsnaps of peultjes
100 gr cashewnoten, ongezouten
4-5 lenteuitjes
2 mango's
1-2 chilipepers
ong 1,5 cm gember, geschild
sap van 1-2 limoenen
75 ml extra virgin olijfolie
zout
peper
Breng een pan met ruim water aan de kook. Spoel ondertussen de quinoa af onder koud water uit de kraan. doe ze in het kokende water en laat 9 minuten zachtjes koken. Giet af in een zeef en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat de quinoa drogen.
Maak ondertussen de sugarsnaps schoon en snij ze schuin in dunne plakjes. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snij de lenteuitjes in dunne plakjes. Verwijder het zaad van de pepers en snij ze fijn. Rasp de gember of snij ze in kleine stukjes ( je hebt ong 1 el nodig). Snij de mango in stukjes.
Doe de gedroogde quinoa in een ruime slakom en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de sugarsnaps, uitjes, pepers, gember, olijfolie en 2 el limoensap toe (en de mango en noten indien je de salade gelijk op wilt dienen). Proef op smaak en voeg zo nodig zout, peper of limoensap toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten