woensdag 7 augustus 2013

"Thaise" rijst met erwten en feta



Dit rijstgerecht kan goed als lichte maaltijd op zich opgediend worden, maar ook als bijgerecht bij b.v. romige Thaise kikkererwtencurry.

Ca 350 gr gekookte basmatirijst, warm gehouden
1 el olie
3 lenteuitjes
1 knoflookteen
1 kleine chilipeper
125 gr erwten (indien uit de diepvries: eerst laten ontdooien)
125 gr feta
2 el vers (Thais) basilicumblad
2 el verse bladpeterselie
geraspte schil van een halve citroen
1 tl suiker
zout naar smaak

Snij de uitjes in ringetjes, neem daarbij ook wat van het groen mee. Hak de knoflookteen fijn.
Snij het steeltje van de peper en rol deze tussen je handen waardoor de zaadjes los komen en eruit vallen. Snij ze dan in ringetjes.
Hak de basilicum en peterselie fijn. Boen de citroen goed met warm water en rasp alleen de gele schil (het wit maakt het gerecht bitter).
Verkruimel de feta.

Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
Voeg de lentui, chili en knoflook toe en roerbak deze 1-2 minuten.

Zet het gas laag en voeg de warme rijst, erwtjes, feta, basilicum, peterselie, suiker, zout en geraspte citroenschil toe.

Meng alles voorzichtig om totdat de rijst goed is door verwarmd; proef op smaak.  Dien meteen op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten