Een heerlijk verkoelende, sappige salade voor warme dagen, gebaseerd op een soortgelijke Turkse salade.
Serveer met ruim stokbrood om de vrijgekomen sappen op de deppen.
stuk watermeloen van ca 1,5 kg
1 rode ui
3-4 limoenen (afhankelijk hoe sappig ze zijn)
1 venkelknol
flinke bos peterselie
flinke bos mint
Turkse geitenkaas of feta
zout en peper
extra virgin olijf olie
Snijd de ui in halve ringen en daarna in dunne schijfjes. Pers de limoenen uit en doe het sap bij de uiringen: door de ui in het limoensap te marineren haal je wat van de scherpe smaak weg. Zet weg in de koelkast.
Snij de watermeloen in hapklare brokken, doe ze in de saladekom.
Snij de venkelknol in dunne schijfjes, doe ze bij de watermeloen.
Verkruimel de kaas boven het meloen/venkelmengsel. Zet de kom in de koelkast.
Haal de mintblaadjes van de takjes, en hak ze grof.
Haal de peterselieblaadjes van de takjes, maar laat ze heel. Je hebt flink wat peterselie nodig: het wordt hier meer gebruikt als een slablad dan een smaakgevend kruid.
Vlak voor het opdienen haal je alles uit de koelkast. Voeg de ui en het sap bij de watermeloen, voeg zo'n 4 el olijfolie toe, zout en peper naar smaak en meng goed.
Voeg als laatste de peterselie en mint toe, meng goed en dien op met een glas koele witte prosecco. En geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten