woensdag 7 augustus 2013

Romige Thaise kikkererwtencurry



Een romige, niet te pittige vegetarische curry. Ik ben hier gemakshalve uitgegaan van een kant-en-klare curry pasta: die van Blue Elephant, in een zakje, vind ik zelf goed van smaak. 

2 el olie
2 (rode) uien, gesnipperd
2 grote knoflooktenen, fijn gehakt
1-2 el (rode of gele) Thaise currypasta (afhankelijk hoe pittig je het wilt hebben)
1/2  blik kokosmelk
1 blik kikkererwten, afgespoeld
1 el sojasaus
1 tomaat, grof gehakt
1 el donkerbruine basterdsuiker
1 el vers limoensap (of uit een flesje)
2 el gehakt korianderblad


Verwarm de olie in een hapjespan of wok. Voeg de uien toe en bak ze tot ze bruin beginnen te worden. Voeg dan de knoflook toe en roerbak ze tot ui en knoflook zacht zijn.

Voeg dan de currypasta en een kwart van de kokosmelk toe en kook al roerend tot de currypasta door de kokosmelk is opgenomen.

Voeg de kikkererwten, sojasaus en de rest van de kokosmelk toe. Schep goed om en laat het geheel nog zo'n 5 minuten doorkoken tot de erwten heet zijn.

Voeg tot slot de tomaten, suiker en limoensap toe en laat nog 1-2 minuten doorkoken.
Proef op smaak: pittig, zoet, zuur en zout moeten in balans zijn.

Garneer met korianderblad en dien op. Bijvoorbeeld met "Thaise" rijst met erwten en feta. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten