Alweer een recept van Ottolenghi. En alweer zo lekker! Romige geitenkaas en avocado, knapperige hazelnoten en het zoet-pittige van de gemarineerde bietjes.
Het lijkt wel veel Tabasco, maar de marinade gebruik je later niet. Bovendien heft het zoete van de bietjes veel van de hete peper op.
Het ‘dubbeldoppen’ van de tuinbonen is wel wat extra werk, maar je krijgt een prachtig groen boontje met een veel fijnere smaak.
Tip: doe bij het mengen van de bietjes wel wegwerphandschoenen aan, want anders hou je lang rode handpalmen.
1 rode ui, in dunne plakken 2 el witte wijnazijn 3 el extra virgine olijfolie ½ tl suiker 2 tl Tabasco 1 tl zout versgemalen zwarte peper 1-2 avocado’s. in dunne plakken 7 gr vers korianderblad 7 gr vers muntblad 150 gr tuinbonen (uit de diepvries)
100 gr zachte romige geitenkaas (bv President Chèvre Doux))
50 gr hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
Laat 20-30 minuten marineren.
Snij de avocado in dunne plakken en hak de kruiden grof.
Doe er dan de helft van de avocado, tuinbonen, kruiden, kaas en hazelnoten over.
Herhaal dit alles nog een keertje, zodat je in totaal 4 laagjes krijgt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten