vrijdag 3 januari 2014

Salade van bieten, avocado en tuinbonen


Alweer een recept van Ottolenghi. En alweer zo lekker! Romige geitenkaas en avocado, knapperige hazelnoten en het zoet-pittige van de gemarineerde bietjes. 

Het lijkt wel veel Tabasco, maar de marinade gebruik je later niet. Bovendien heft het zoete van de bietjes veel van de hete peper op.
Het ‘dubbeldoppen’ van de tuinbonen is wel wat extra werk, maar je krijgt een prachtig groen boontje met een veel fijnere smaak.

Tip: doe bij het mengen van de bietjes wel wegwerphandschoenen aan, want anders hou je lang rode handpalmen.



300 gr gekookte bietjes, in plakken van ca. 2-3 mm
1 rode ui, in dunne plakken 2 el witte wijnazijn 3 el extra virgine olijfolie ½ tl suiker 2 tl Tabasco 1 tl zout versgemalen zwarte peper 1-2 avocado’s. in dunne plakken 7 gr vers korianderblad 7 gr vers muntblad 150 gr tuinbonen (uit de diepvries)

100 gr zachte romige geitenkaas (bv President Chèvre Doux))
50 gr hazelnoten, geroosterd en grof gehakt


Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Doe de schijven bietjes samen met de rode ui in een kom.

Maak een dressing van de wijnazijn, olijfolie, suiker, Tabasco, zout en peper. Giet deze over de bietjes en meng alles goed door elkaar. Dit gaat het beste met je handen.
Laat 20-30 minuten marineren.

Kook ondertussen de tuinboontjes kort, spoel ze daarna direct af onder koud water zodat het kookproces stopt. Dop ze daarna . 
Snij de avocado in dunne plakken en hak de kruiden grof.

Verdeel de helft van de bieten/uien over 2 borden,
Doe er dan de helft van de avocado, tuinbonen, kruiden, kaas en hazelnoten over.
Herhaal dit alles nog een keertje, zodat je in totaal 4 laagjes krijgt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten