Een snelle variant, staat met een kwartiertje op tafel. Een geraffineerde mengeling van het zoete van de bietjes, het pittige van de peper en de verschillende kruiden. Twee groene pepers lijkt misschien erg pittig, maar de hitte wordt door het zoet van de bietjes voor een groot deel weggenomen.
Dien op met witte rijst of roti.
Voor 2-3 personen
500 gr gekookte rode bietjes, in stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 groene chilipepers, zonder zaad, in stukjes
3-5 teentjes knoflook, fijn gesnipperd (afhankelijk van je eigen smaak)
zout, naar smaak
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1 el gedroogde kerrieblaadjes (optioneel)
½ tl chilipoeder
½ tl korianderpoeder
2 volle el gedroogde kokos
2 el vers korianderblad, grof gehakt
1 el olie
Verwarm de olie in een aanbakvrije hapjespan. Voeg wanneer het heet is het komijnzaad en mosterdzaad toe.
Doe, zodra de zaadjes beginnen te springen, de uien en chilipepers (en evt de kerrieblaadjes) erbij en roerbak voor zon'n 2 minuten. Doe de knoflook erbij en bak nog 1 minuutje.
Voeg dan de bietjes en het zout toe, roer goed om en bak op zacht vuur 3-5 minuten tot de bietjes warm zijn. Doe dan de chilipeper en korianderpoeder erbij, weer goed mengen en in een laatste 2 minuten het gerecht goed heet laten worden.
Voeg tot slot de kokos toe en meng goed.
Bestrooi met korianderblad en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten