maandag 10 februari 2014

Thaise pompoensoep



Laat je smaakpapillen blij verrassen met de eenvoud van deze maaltijdsoep. 

Zonder tofu is het een heerlijke soep om je gasten als voorafje te presenteren. Kan je je tijd in de hoofdmaaltijd steken. 

Doe je er zowel tofu als groenten(restjes) als sperziebonen, erwtjes e.d. erbij, voeg dan wat extra currypasta en bouillon toe. Kook er wat rijst bij en serveer de soep als begeleidende saus voor een hoofdmaaltijd.


1 pompoen van 2-2½ pond
2 el Thaise rode curry pasta (b.v. een zakje van Blue Elephant)
1 liter groentenbouillon (van de natuurwinkel is minder zout dan van een blokje)
1 blik kokosmelk (b.v. Fair Trade)
½ pak tofu, in blokjes gesneden
1 rode chilipeper, in plakjes (optioneel)
vers korianderblad, ter garnering

Was de pompoen goed, snijdt ze in grove stukken en verwijder de pitten (hoeft niet persé geschild te worden). Kook in de groentenbouillon tot ze zacht is 5-8 minuten. Schep de pompoen eruit en pureer met de staafmixer.

Bak de currypasta in een kleine koekenpan tot ze begint te geuren. Schep er wat lepels bouillon bij en roer goed zodat alle aanbaksels opgenomen worden in de saus en doe deze dan, samen met de pompoenpuree bij de bouillon. Kook 3 minuten tot ze begint te borrelen.

Voeg dan de kokosmelk en de tofu toe en verwarm tot alles goed heet is. Weer zo'n 3 minuten.

Schep in kommen of borden, en garneer met de chilipeper (had ik niet), korianderblad (had ik wel) en wat achtergehouden kokosmelk (was ik vergeten).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten