Foto: seriouseats.com
Mijn nicht verraste ons eens met deze traditionele en verrassend lekkere soep die in no-time klaar is. Ik heb haar recept iets aangepast door wat meer kruiden te gebruiken. Hier afgebeeld is het meer een dikke maaltijdsoep, voldoende voor 2 personen. Voeg wat meer bouillon toe en je hebt een heerlijke soep vooraf. Beide mogelijkheden heb ik met veel succes uitgeprobeerd.
1 blik kikkererwten, afgespoeld
1 wortel in kleine blokjes
flinke bos verse bladpeterselie, fijngehakt
1laurierblad
2 kruidnagels
1/2 kaneelstokje
geraspte nootmuskaat
komijnpoeder
korianderpoeder
bouillon
bouillon
Doe bovenstaande ingrediënten in een pan en voeg zoveel bouillon toe, tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Laat een half uurtje zachtjes koken.
Haal dan het laurierblad, kruidnagels en kaneelstok eruit.
Pureer een deel van de soep.
1 ui, fijngehakt
1 knoflook, fijngehakt
4 tomaten, in stukjes
olijfolie
paprikapoeder (pikant of gerookt)
Deze ingrediënten op een laag vuurtje bakken tot de ui gaar is.
Het tomatenmengsel bij de soep doen. Breng op smaak.
(tot zover kan je alles van tevoren klaar maken)
ca 400 gr verse spinazie
toevoegen. Soep nog zachtjes een kwartiertje laten koken.